[ltp] T61 hotkey_mask changed after resuming from suspend to ram

Henrique de Moraes Holschuh linux-thinkpad@linux-thinkpad.org
Wed, 25 Jul 2012 19:42:00 -0300

On Wed, 25 Jul 2012, Jens Rutschmann wrote:
> Am 25.07.2012 05:24 schrieb Henrique de Moraes Holschuh:
> >On Tue, 24 Jul 2012, Jens Rutschmann wrote:
> >>I rebooted + supended and resumed with debugging enabled and grepped dmesg, see below.
> >>It seems the X process is accessing the proc interface /proc/acpi/ibm/hotkey
> >>
> >>Does anyone know what that could be? I'm using the KDE functionality
> >>for supending but I guess if that was the culprit then ps wouldn't
> >>show X. I also grepped through /usr/share and ~/.kde4 for
> >>"ibm/hotkey"  but couldn't find anything.
> >
> >Exactly which version of X.org are you running?  Distro and package version,
> >please.
> >
> >I fear I will have to track this down in the X.org source if I am to
> >preserve my sanity.
> This is on Gentoo, xorg-server is 1.12.2
> I already grepped through it's sources for "hotkey" but couldn't
> find anything that seems related to it. Could it be in one of the
> many X11 libraries ? I really have no idea where to start looking
> for it.

Probably.  Please grep for it in the binaries installed in your system, that
should narrow things down nicely :)

  "One disk to rule them all, One disk to find them. One disk to bring
  them all and in the darkness grind them. In the Land of Redmond
  where the shadows lie." -- The Silicon Valley Tarot
  Henrique Holschuh